Oregano krydda - En Favorit krydda

Oregano är en av vår favoritkrydda. Oregano doftar så underbart gott! Jag älskar också doften av grillat kött som har marinerats i flera timmar i en blandning med oregano, olja, vinäger och vitlök och chili.

Oreganoblad är en viktig ingrediens i det italienska och grekiska köket - antingen i färsk eller i torkad form, (den torkade har ofta mer smak).
Oregano är en god krydda till pasta, pizza, kötträtter, såser, sallader, tomat- och ost rätter. Det är från Italien vi fick lärdomen att krydda pizzan med oregano.

I matlagning används oreganon för att skapa fantastiska maträtter, men den odlas också för användning inom läkemedel-, likör- och kosmetikasektorn.
Oreganons egenskaper har studerats ingående och tillämpas även inom örtmedicin. Oreganon har antioxidant, antiviral och anticancerogena egenskaper, likaså egenskaper som hjälper matsmältningen.

Flera sorters oregano växer naturligt i Medelhavsområdet i Asien. I Italien växer oregano mestadels i bergsområden. Dess namn kommer från grekiskan, och sägs betyda, "bergets prakt".

Oregano växer bäst utomhus - den tycker helst inte om att vara inomhus. Den sover under vintern och återvänder på våren. Men i nödfall går den att odla i kruka inomhus om vinterklimatet är kallt.

Oregano är en de mest populära örter vi har. Både för dess doft och dess goda smak!

Vår Oregano har mycket fin färg och underbart god smak!

Alla våra örter smakar och doftar mycket gott!

Oregano handlar du enkelt här.